Steka
saker i stekpanna är hopplöst ute, speciellt om det
handlar om kassler eller liknande. Tillaga detta i ugnen
istället och när du ändå håller på kan du, i formen,
hälla i en skvätt whisky. Vem säger nej till en kassler,
schnitzel, korv eller liknande som smakar god skotsk
whisky? Inte många och en klar hitvarning vid måltiden.
Om budgeten inte är den bästa så går också Jack Daniels
fin fint.. |
|
Jag
pratade om pastakokning med smak i förra receptet och
visst kan man använda vadfan som helst till detta
ändamål. Varför inte exprimentera lite själv och kanske
hälla i kaffe (färdigbryggt?), sprit, whisky, glögg, öl,
ofärdigblandad saft, vin, juice eller oboy? Nja, okej,
kanske inte det sistnämnda men praktiskt taget kan man
nog blanda i det mesta som finns i flytande form. Dela
gärna med dig av dina innersta kökshemligheter och
skicka in ditt förslag till vitafrun så läggs de sedan
upp i recepten. Skicka även in kommentarer på
matresultatet om du testat något av vitafruns tjusigt
inspirerande kökstips! |
|
Apropå
ingenting så är jag vegetarian sedan årskurs åtta så jag
menar självfallet kycklingkassler tidigare (och div.
vege-produkter. Och ja, jag äter kyckling, blame me.
Okej, jag äter vitt kött också), men det går säkert lika
bra att tillaga det röda köttet på detta vis. Jag menar,
det suger ju mer.. |
|
När du
tillagar färdig pastasås från påse (ja, jag sa att det
skulle bli mycket pastasnack) kan du hälla i lite
färdigriven ost för att göra den lite mer matig, eller
varför inte strimla i lite skinka (i mitt fall, kalkon
eller kyckling) i tunna, fina strimlor. Självklart kan
du även krydda dessa färdiga såser mer med bl.a.
örtsalt, dillkrydda, vitlök och curry. Och när vi ändå
pratar om kryddor: pommeskrydda på kokt potatis! En
given succé på kvällskvisten. Lycka till.. |
|
|