Det skall
exprimenteras i köket! Gå efter recept i en bok eller gå
efter det man lärde sig i t.ex. hemkunskapen är jobbigt
ute, nej, det skall hittas på och donas bäst man vill.
Ibland funkar det, ibland inte. I dessa ”recept” (ja,
jag vet inte vad man ska kalla dem egentligen) ska vi i
alla fall gå igenom lite tips och trix om hur man kan
exprimentera med måltiderna. Låter det eggande? Inte?
Skitsamma, here we go.. |
|
Först ut
är en liten variant hur man kan göra när man kokar
pasta. För att få det lite mer ”matigt” så kan man koka
ca. tre ägg, skiva ner dessa i fina bitar och sedan fint
blanda ner det tillsammans med dill och pastakrydda i
den färdigkokade pastan. Se där, nu har du fått en
annorlunda ”gryta”. Och mer gryta blir det om du blandar
ner en sås, t.ex. färdig pastasås eller liknande. Man
äter sedan något till detta såklart. Om det är gott
eller inte är upp till var och en dock. Mätt blir man
och det är väl därför man äter, eller? |
|
Ett annan
sak man kan göra när man kokar pasta är att använda
extrakt. Då menar jag sk. drinkextrakt som man kan köpa
på närmaste mataffär. Alltså sånt extrakt som man
blandar i sprit för att få en fjollig drink på
förfesten. Vem som nu använder sådant numera eller som
beställer in en sådan på krogen är en gåta MEN i
matlagning passar det väl. Allra bäst är turkisk
peppar-extrakt som ger en fin lakritssmak på din pasta,
din potatis eller ris! Vem vill inte ha lakritssmak på
det? Man häller helt sonika i extraktet när pastan
(eller vad det nu är) när den håller på att koka.
Vattnet färgas då till en otäck mörk färg men det är
alltså i sin fulla ordning, du hällde ju trots allt nyss
ned en mörk vätska. Rekommenderas i alla fall och
självklart kan man använda olika extrakt som passar,
viol, päron, hallon, jordgubb etc. Då blir också
vattnets färg i dessa nyanser, nice. Något annat man kan
använda i pastakokning (blir mycket sådant känns det
som) är en thepåse som man doppar i när det kokar som
mest. Jag vettefan om det blir bra för jag har inte
testat men det låter som om det kan gå vägen.
Citronpasta, old greypotatis eller varför inte örtris?
Låter som en hitvarning! |
|
Ja, vad
kan man då säga om de första tipsen? Nja, inte mycket
men du kan ju testa och sedan kan du skriva in till
vitafrun om hur måltiden blev. Hot or not. Till dess
måste ju det viktigaste inköpas till ditt bohag och din
köksvrå, nämligen dillkrydda, extrakt och pastakrydda.
Lycka till.. |
|
|